10 Tempat Makan Menarik di Raub Paling BEST

Admin Bestplaces

Bandar Raub telah lama dirujuk sebagai bandar perindustrian. Raub bukan sahaja dikenali sebagai sebuah bandar yang merupakan pintu masuk ke Malaysia.

Tetapi ia juga merupakan sebuah bandar dengan ekonomi yang berkembang pesat, baik di dunia industri dan pelancongan.

Selain pelancongan, Raub juga mempunyai pelbagai masakan dengan rasa yang lazat. Anda yang baru berpindah dan tinggal di perumahan di Raub mesti mencuba beberapa makanan lazat berikut di Raub.

1

Restoran Along

Raub terkenal dengan pelbagai menu makanan yang lazat. Salah satu tempat makan yang disyorkan untuk anda dengan menu makanan biasa ialah Restoran Along.

Pelbagai hidangan makanan di sini dihidangkan dalam keadaan segar sehingga rasanya sangat lazat.

Menu tipikal yang boleh anda cuba di sini ialah masakan khas Restoran Along yang merupakan makanan Raub biasa yang serupa dengan dengan dihidangkan dengan sos cili.

Peta | Nombor Telepon – | Harga Tiket –

Jom Baca : [SEDAP] 10 Tempat Makan Menarik di Temerloh

2

Restoran Mualaf Raub

Di Raub kita juga masih boleh menikmati keistimewaan makanan yang lazat. Cubalah datang ke Restoran Mualaf Raub yang menawarkan pelbagai keistimewaan yang lengkap dan ketagihan.

Suasana tempat makan menarik di raub juga dibuat seselesa mungkin. Terdapat banyak menu yang boleh anda pilih untuk kawan makan. Sejenak, anda akan lupa jika anda berada di Raub.

Peta | Nombor Telepon +60189041819 | Harga Tiket RM 14

3

Restoran Pak Engku King

Anda boleh mencari makanan yang enak di Raub dengan menu makanan hainan rice. Anda boleh memilih makanan yang diproses, mulai dari hidangan utama sampai penutup.

Setiap menu yang terpilih akan dimasak dengan hidangan istimewa Restoran Pak Engku King. Menu utama yang patut dicuba di sini rasanya sangat lazat dan lazat dan membuat anda ketagih.

Peta | Nombor Telepon +60179893228 | Harga Tiket RM 7

Jom Baca : [Terkini] 10 Tempat Makan Best di Pekan Pahang

4

Stall Dapur Western

Jika anda ingin memburu makanan yang enak di Raub serta memburu gambar-gambar yang menarik, anda boleh datang ke Stall Dapur Western.

Konsep ini adalah kafe dengan suasana romantis. Anda boleh membawa pasangan anda pada tarikh bersama-sama di sini.

Di tempat makan menarik di raub Terdapat juga muzik secara langsung untuk menemani pengunjung di sini.

Menu makanan dan minuman agak pelbagai. Anda boleh memesan makanan dengan menu yang bermacam-macam.

Peta | Nombor Telepon +60109197908 | Harga Tiket RM 5

5

Restoran Ratu Rasa

Terdapat banyak tempat makan yang menawarkan menu makanan laut di Raub. Restoran Ratu Rasa juga boleh menjadi pilihan untuk makan menu makanan laut yang lazat di Raub.

Selain menawarkan menu yang lazat, anda juga boleh menikmati pemandangan yang indah dan eksotik di restoran ini. Harga juga agak berpatutan, tidak perlu takut mahal.

Peta | Nombor Telepon +60196494691 | Harga Tiket –

Jom Baca : 10 Tempat Makan di Cameron Highland Paling Sedap

6

Anak Raub Corner

Jika anda ingin menikmati menu makanan Raub biasa, anda boleh datang ke Anak Raub Corner. Tempat ini menawarkan pelbagai makanan asli Raub asli yang lazat yang akan membuat anda ketagih.

Salah satu menu utama di sini ialah makanan khas istimewa Raub yang tentunya memanjakan lidah anda. Ingin tahu, bukan?

Peta | Nombor Telepon +60194921727 | Harga Tiket RM 6

7

Azmi Steam Tempoyak Raub

Tidak berpuas hati dengan makan makanan khas Raub? Anda boleh datang melawat Azmi Steam Tempoyak Raub. Bukan sahaja menu makanan laut yang boleh anda nikmati, terdapat juga menu barbeku.

Masalah rasa tidak perlu ditanya lagi, ia sesuai dengan lidah dan mesra poket. Jemput keluarga atau orang terdekat anda untuk dapat menikmati pelbagai menu lazat di tempat ini.

Peta | Nombor Telepon +601131366645 | Harga Tiket RM 7

Jom Baca : 10 BEST Tempat Menarik di Temerloh untuk Bercuti

8

Planet Cendol

Jika anda menukar tempat dan ingin merasai pelbagai makanan lazat di Raub di satu tempat, anda boleh cuba melawat Planet Cendol.

Anda boleh mencuba banyak pilihan menu, mulai dari makanan khas, makanan sedia untuk dimakan, dan lain-lain dengan mudah di satu tempat. Harga juga murah dan tidak akan membuat anda kalah.

Peta | Nombor Telepon +601161781972 | Harga Tiket RM 2,5

9

M’dan Ayam Goreng

Bagi mereka yang suka melepak di M’dan Ayam Goreng boleh menjadi pilihan yang tepat. Di sini terdapat makan langit yang boleh anda nikmati bersama dengan orang terdekat. Ia juga boleh digunakan sebagai tempat pertemuan untuk kerja.

Menu yang ditawarkan agak pelbagai. Terdapat menu olahan ayam di sini. Bagi menu mainstay, anda boleh membeli kopi bungkus asli yang dihasilkan oleh kafe ini yang boleh dinikmati seperti kopi sedia dimakan.

Peta | Nombor Telepon +60179600576 | Harga Tiket –

Jom Baca : TOP 7 Senarai Tempat Menarik di Pekan Pahang

10

Restoran Raub Perdana Cafe Tomyam Corner

Jika anda mahukan tempat dengan suasana klasik, Restoran Raub Perdana Cafe Tomyam Corner boleh menjadi pilihan tempat terbaik. resto ini menyajikan pelbagai menu tempatan dengan rasa yang lazat. Ciri-ciri hidangan adalah bahawa ia menggunakan rempah-rempah yang berasal dari kepulauan.

Anda boleh menemui pelbagai kepakaran Malaysia di sini sebagai menu tandatangan. Terdapat nasi lemak, pisang kukus, kek nasi sayuran, ubi kayu goreng, bakwan, nasi goreng, mi goreng dan lain-lain.

Peta | Nombor Telepon +601111016069 | Harga Tiket RM 5

Originally posted 2022-12-20 01:46:00.

Bagikan:

Tags

Leave a Comment