[Terkini] 10 Tempat Makan Best di Pekan Pahang

Ahmad Munafidzu

Tempat Makan Di Pekan Pahang Berikut adalah senarai restoran yang paling disyorkan dan tempat yang bagus untuk dimakan di Pekan Pahang. Dari restoran murah dan mahal, terdapat semua di sini.

Mengenai suasana, anda tidak perlu risau, anda hanya perlu memilih tempat makan yang romantis atau pemandangan yang baik.

Tidak kurang daripada tempat makan di Pekan Pahang yang terkenal dengan berjabat lidah, selesa, dan sejuk.

Kajian restoran yang akan saya kemukakan agak lengkap kerana ia meliputi kawasan Pekan Pahang dan persekitarannya, jangan lupa nama, alamat, lokasi, waktu buka dan harga saya cuba memaparkan yang terkini dan dikemas kini.

Ini adalah senarai dan cadangan untuk tempat makan yang paling lazat di bandar Pekan Pahang yang mesti dikunjungi.

1

Warung Pekan Lama

Warung Pekan Lama adalah kedai makanan tradisional Malaysia atau gerai, biasanya terdapat di pasar tradisional atau kawasan kejiranan yang lebih tua.

Warung Pekan Lama boleh menyajikan tempat makan best di pekan pahang, seperti nasi goreng (nasi goreng), satay (daging panggang di atas lidi), dan salad sayuran dengan sos kacang tanah.

Peta | Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +60199207515

Jom Baca : 10 Tempat Makan di Cameron Highland Paling Sedap

2

Restoran Selera Serambi

Sekiranya anda melancong ke bandar Pekan Pahang, jangan lupa meluangkan masa untuk melakukan perjalanan singkat di Restoran Selera Serambi.

Restoran Selera Serambi menyajikan pelbagai masakan Malaysia yang anda tidak mahu ketinggalan. Menu kegemaran restoran ini ialah Bebek Goreng Sambal yang jika anda rindu sebentar, ia akan habis dijual! Itik yang digunakan oleh Restoran Selera Serambi adalah itik muda yang dagingnya terkenal kerana lebih lembut, lebih manis dan tidak berbau.

Peta | Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +60179076005

3

Warung Tepi Simpang

Warung Tepi Simpang menyajikan sensasi makan dengan pemandangan lampu bandar, sesuai untuk anda yang juga mencari tempat makan di Pekan Pahang dengan pemandangan yang baik.

Konsep yang dibawa ialah santapan mewah romantis dengan pemandangan yang menghadap Pekan Pahang dari ketinggian.

Peta | Ulasan Pelancong

Jom Baca : TOP 7 Senarai Tempat Menarik di Pekan Pahang

4

D’ Laman Western Cuisine

D’ Laman Western Cuisine adalah salah satu cadangan untuk tempat makan di Pekan Pahang yang lazat. D’ Laman Western Cuisine merupakan tempat makan menarik di pekan pahang.

Konsep D’ Laman Western Cuisine benar-benar menjemput anak-anak muda yang ingin melepak atau sebagai tempat melepak sambil menikmati pelbagai varian menu makanan di sini.

Peta | Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +601137400233

5

Restoran Sri Thai Village

Nah, bagi anda yang kelaparan pada waktu siang atau malam, anda mesti datang ke tempat yang baik dan murah ini untuk makan di Pekan Pahang. Nama beliau ialah Restoran Sri Thai Village. Restoran kegemaran penduduk Pekan Pahang dan sekitarnya telah wujud selama beberapa dekad.

Restoran Sri Thai Village mempunyai rasa yang lebih sogokan jika dibandingkan dengan yang lain. Bagi menu ayam goreng pete, ia biasanya dihidangkan dengan nasi hangat, pete goreng dan sos cili.

Peta | Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +60129844337

6

Nasi Ayam Ahla Natrah

Bagi anda yang sedang mencari tempat makan di Pekan Pahang, jangan lepaskan peluang untuk ke Nasi Ayam Ahla Natrah. Pusat masakan Pekan Pahang ini sangat mudah dicapai kerana ia terletak di pusat Bandar Pekan Pahang.

Dengan pelbagai pilihan menu masakan yang ada, anda dan keluarga atau rakan anda boleh memesan makanan mengikut setiap citarasa.

Peta | Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +60136741406

7

Restaurant Ijol

Satu lagi tempat makan yang baik dan romantis di Pekan Pahang yang perlu anda cuba, iaitu Restaurant Ijol. Restaurant Ijol ini adalah salah satu yang indah di Pekan Pahang sejuk dan selesa untuk melepak dengan pasangan atau rakan anda.

Di sini terdapat pelbagai kek, macaroni shotel, dan pelbagai minuman. Selain makanan dan minuman yang baik, di sini juga merupakan tempat untuk makan pencuci mulut yang indah.

Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +60199195481

Jom Baca : 10 BEST Tempat Menarik di Jerantut untuk Bercuti

8

Restoran Rasa Mesra

Satu lagi tempat murah untuk makan di Pekan Pahang yang boleh anda lawati pada waktu malam ialah Restoran Rasa Mesra.

Menu di Restoran Rasa Mesra terdapat makanan goreng dan menu makanan kecil lain dengan hidangan hangat, ladu, petis tauhu, satay bebola daging, pia pia, dan lain-lain.

Untuk menu beras, nasi tripe telur, nasi enak, nasi tauhu telur, pulut kering dan sebagainya.

Peta | Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +6094222288

9

Anjung Selera Medan Selera

Sama seperti namanya ditulis dengan ejaan masa lalu, Anjung Selera Medan Selera juga mempunyai konsep lama dalam kedua-dua bangunan dan makanan.

Kebanyakan hidangan yang disediakan adalah makanan khas Malaysia, tetapi terdapat juga makanan wastern yang juga patut dicuba.

Peta | Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +60133844421

10

Warung sungai golok

Restoran ini terletak di Lorong Haji Abdullah, Kampung Parit Tengah, 26600 Pekan, Pahang, Malaysia. Restoran ini hampir selalu sesak dengan pengunjung, terutamanya menjelang waktu makan tengah hari.

Waktu buka ialah 07.00–12.00. Di sini anda boleh menikmati pelbagai kepakaran Malaysia yang asli dan lazat. Terdapat pelbagai makanan ringan tradisional yang jarang dijumpai.

Peta | Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +60136741406

Originally posted 2022-12-16 01:40:00.

Bagikan:

Tags

Leave a Comment