10 Tempat Makan di Cameron Highland Paling Sedap

Ahmad Munafidzu

Kita mesti sangat akrab dengan budaya, sejarah, dan tarikan pelancongan yang menarik di Bandar Cameron Highland. Tetapi, apabila ia datang kepada pelancongan masakan, adakah anda sudah biasa?

Cameron Highland, bukan sahaja menawarkan lawatan masakan biasa dengan nuansa pedas, anda tahu! Semasa melawat Cameron Highland, anda juga boleh melawat pelbagai tempat untuk makan hits di Cameron Highland dengan konsep kafe yang unik dan kontemporari.

Sudah lengkap, jika anda melancong ke Cameron Highland! Selain dapat melakukan pengembaraan dalam pelancongan semula jadi, anda juga dapat menikmati suasana kontemporari reka bentuk kafe hit.

1

BOH Sungai Palas Tea Centre

BOH Sungai Palas Tea Centre adalah salah satu tempat makan yang baik di Cameron Highland. Salah satu jenama terkenal yang ditubuhkan sejak lama. Pemandangan yang sejuk dan indah ini sesuai untuk menjadi tempat menghilangkan dahaga dan juga kelaparan.

Reka bentuk restoran secara langsung berhadapan dengan pemandangan. Dengan cara itu anda boleh menjadi lebih santai dan rilkes. Harga yang ditawarkan sangat ramah di poket.

Di samping itu, Tempat makan di cameron highland juga menyediakan taman permainan kanak-kanak. Jadi, anda boleh membawa si kecil anda berjalan-jalan.

Peta | Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +6054962096

Jom Baca : 10 Senarai Tempat Penginapan Menarik di Cameron Highland

2

Highland Steamboat Cheese & Grill

Sebuah restoran yang mempunyai latar belakang yang kelihatan mewah. Sesungguhnya, restoran ini adalah gaya barat atau barat. Reka bentuk yang dipaparkan dari dalam dan luar sangat cantik dan juga bagus.

Warna putih yang digunakan menjadikan restoran itu elegan. Untuk dapat menikmati makanan di tempat makan menarik di cameron highland Agak mahal juga. Tetapi jangan salah, makanan yang dihidangkan juga bertaraf dunia.

Peta | Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +601111005529

3

Cactus View Restaurant

Salah satu tempat makan best di cameron highland yang mempunyai gaya kekinian dan tempatan yang tipikal. Ia juga tidak ketinggalan bahawa terdapat unsur-unsur tempatan.

Cactus View Restaurant ini dilengkapi dengan rempah-rempah tradisional yang menggoda selera pelanggan. Anda bukan sahaja boleh menikmati makanan, anda juga boleh menikmati pemandangan yang menenangkan.

Peta | Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +60122618599

Jom Baca : 10 BEST Tempat Menarik di Cameron Highland

4

Pizzarella

Tempat ini sejuk dan juga sesuai digunakan sebagai tarikan pelancong bersama keluarga. Lawatan ini menyajikan pelbagai menu tempatan dan barat.

Sudah tentu, tempat makan sedap di brinchang cameron highland varian rasa yang disediakan juga pelbagai. Sambil menikmati makanan yang anda suka, anda juga boleh mendapatkan udara segar di sini.

Pizzarella sememangnya sesuai untuk anda yang suka alam semula jadi. Terutama makan dengan tema alam semula jadi. Sudah tentu menyegarkan bukan.

Peta | Ulasan Pelancong

5

Nolina Restaurant

Restoran ini adalah salah satu restoran yang sebenarnya telah menjadi legenda. Restoran ini masih berdiri hari ini. Reka bentuk dalaman klasik masih dikekalkan.

Walaupun ia diklasifikasikan sebagai restoran yang telah lama ditubuhkan, tempat makan menarik cameron highland ini juga tidak kurang berkemungkinan mempunyai ramai pengunjung yang datang.

Suasana yang disajikan di restoran ini mempunyai rasa nostalgia. Jika anda melawat, anda akan merasakan kehidupan masa lalu.

Peta | Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +60199599954

6

Ferm Nyonya Restaurant

Selain dapat menikmati makanan biasa di Cameron Highland, anda juga boleh menikmati hidangan istimewa di Ferm Nyonya Restaurant. Di sini anda boleh mendapatkan hidangan biasa dengan tema semula jadi.

Pemandangan di tempat makan best cameron highland yang sejuk dan indah ini boleh dinikmati dengan makanan. Anda boleh menikmatinya dengan rakan-rakan, keluarga dan juga rakan-rakan.

Peta | Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +6054915891

7

Glory 78 Steamboat Snack Corner

Cadangan seterusnya untuk tarikan masakan di Cameron Highland ialah Glory 78 Steamboat Snack Corner.

Restoran ini terletak di kawasan yang strategik, kerana ia terletak di laluan utama. Anda akan mendapati restoran terkenal ini mudah.

Restoran ini mempunyai tempat yang sangat selesa, dan ia sentiasa bersih. Di samping itu, pengunjung juga akan disajikan dengan pemandangan indah sekitar, terutamanya pada waktu malam, ia akan berasa sangat romantis.

Peta | Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +60136741406

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Tempat Menarik di Kundasang

8

Al Raudhah Arabian Food

Tempat seterusnya untuk makan dengan baik di Cameron Highland yang kami cadangkan untuk anda ialah Al Raudhah Arabian Food. Lokasi restoran ini sendiri tidak jauh dari keramaian.

Al Raudhah Arabian Food juga menyajikan pemandangan indah alam sekitar Bercakap mengenai menu di sini, pengunjung boleh memesan pelbagai makanan jalanan yang lazat seperti satay kambing, ayam panggang, sup ekor lembu dan nasi liwet. Jangan salah faham, kerana menu jalanan dihidangkan dalam gaya lima bintang.

Peta | Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +60196726365

9

Anjer’s Corner Shellout

Anjer’s Corner Shellout ini sendiri menyediakan ruang makan yang sangat besar, kemudian dibahagikan kepada beberapa kawasan. Anda boleh memilih kawasan lesehan atau yang duduk di kerusi.

Sebagai tambahan kepada tempat makan yang selesa, anda juga akan disajikan dengan pemandangan indah alam sekitar, kerana restoran ini mempunyai pemandangan bukit di belakangnya.

Terdapat juga taman-taman dan kawasan permainan kanak-kanak. Jadi anak-anak anda pasti suka makan di sini.

Peta | Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +60135914231

10

Restoran Taman Apple

Resturant ini dikelaskan sebagai restoran baru, mengapa? Kerana ia hanya dibuka pada beberapa tahun yang lali. Walaupun agak baru, restoran ini juga terkenal.

Tempat makan best di cameron highlands ini mempunyai ruang makan dalaman dan luaran. Terutamanya jika anda menikmati makanan dalam suasana petang, tambah rasa romantis.

Ini kerana nuansa alam semula jadi lebih selesa dan juga tenang, terutamanya dilengkapi dengan lampu berkembar.

Peta | Ulasan Pelancong | Nombor Telepon : +60162250315

Originally posted 2022-12-13 13:17:00.

Bagikan:

Tags

Leave a Comment