10 Senarai Tempat Makan Menarik di Batu Pahat

Admin Bestplaces

Terdapat banyak tempat makan yang baik di sekitar Batu Pahat yang boleh dikunjungi. Anda boleh menemui pelbagai masakan yang menarik, dari kepakaran Malaysia hingga makanan barat.

Harga makanan yang dijual agak pelbagai dan berpatutan. Berikut adalah 10 tempat makan yang bagus di sekitar batu pahat yang mesti anda cuba. Sila singgah jika anda kebetulan berada atau berlalu di sana.

1

Nikmat Tandoori House

Nikmat Tandoori House ini adalah tempat makan menarik di batu pahat yang masih agak baru di Batu Pahat, telah berjaya menarik semangat masyarakat sekitar.

Sudah tentu, sebagai tambahan kepada harga promo yang diberikan pada permulaan pembukaan, reka bentuk bangunan Nikmat Tandoori House ini agak unik.

Dengan tema vintaj gaya Eropah, terdapat pelbagai jenis perhiasan pelengkap di luar dan dalam.

Sudah tentu, ini adalah peluang bagi pemburu gambar, terutamanya Instagramers, untuk bersaing untuk mengemas kini media sosial mereka dengan gambar terbaru mereka di hits terbaru di Batu Pahat.

Peta | Nombor Telepon +60127070224 | Harga Menu RM 5,5

Jom Baca : 10 Tempat Makan di Genting Highland Paling Best

2

Mee Racun Tulang

Ini satu tempat makan akan mengingatkan kita tentang tempat yang kita pasti tidak mahu tinggal. Yap! Tempat makan ini telah berjaya menarik perhatian.

Tempat makan best di batu pahat Mee Racun Tulang sendiri cukup menyeluruh untuk konsep keseluruhan. Bukan sahaja tempat yang dihiasi dengan tema street food.

Bagi anda yang ingin mengambil gambar unik di sini, anda boleh mengunjungi tempat ini di TL1, Jalan Rotan Tungal, Taman Sri Jaya, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia.

Peta | Nombor Telepon +60176746066 | Harga Menu RM 5

3

Sitam Sup Corner

Tempat makan best batu pahat ini telah berkembang pesat. Lokasinya yang berada di kawasan yang sama dengan cafe kiri kanan, tentu saja, boleh menjadi pilihan pelancong yang juga bersantai di cafe.

Pemburuan gambar hit sering dilihat di satu kawasan ini. Motif dan warna yang digambarkan sangat elok, jangan lupa untuk meminta rakan-rakan anda mengambil gambar anda dari pelbagai sudut!

Peta | Nombor Telepon +60127457114 | Harga Menu RM 6

Jom Baca : 10 Tempat Makan Menarik di Raub Paling BEST

4

Restoran BP Bariani Power

Tempat makan yang baik di Batu Pahat yang boleh anda nikmati bersama keluarga dan rakan-rakan ialah Restoran BP Bariani Power.

Bagi anda yang menjemput kanak-kanak, terdapat juga kawasan permainan untuk kanak-kanak.

Menu yang paling kegemaran di tempat makan di batu pahat ini untuk dimakan ialah Kale Hotplate. Makanan sup yang sangat tebal yang lazat dan tidak pedas.

Harga yang ditawarkan juga agak pelbagai dan berpatutan. Bermula dari RM 6,5 hingga RM 12, berpatutan, bukan? Sambil menikmati hidangan yang disediakan, anda akan disertai dengan suasana yang indah.

Peta | Nombor Telepon +6074388987 | Harga Menu RM 6,5

5

Grand Sea View Restaurant

Cadangan tempat makan seterusnya di Batu Pahat ialah Grand Sea View Restaurant di Jalan Tanjong Laboh, 83000 Batu Pahat, Johor, Malaysia.

Restoran ini adalah salah satu tempat popular di Batu Pahat untuk golongan muda, kerana konsep yang ditawarkan adalah restoran dengan reka bentuk kontemporari dan menarik.

Untuk menu yang dihidangkan di tempat makan viral batu pahat ini, ia terkenal kerana lazat, jadi anda akan ketagih.

Salah satu menu utama dan kegemaran di Grand Sea View Restaurant ini ialah panggang tulang rusuk.

Menu ini terkenal kerana mempunyai rasa istimewa dengan daging lembut yang dicampur menggunakan pelbagai rempah khas yang akan membuat anda tidak mahu berhenti mengunyah lagi dan lagi.

Peta | Nombor Telepon +6074346999 | Harga Tiket RM 26

Jom Baca : [SEDAP] 10 Tempat Makan Menarik di Temerloh

6

Ming Castle Dim Sum Restauran

Cadangan seterusnya untuk tarikan masakan di Batu Pahat adalah Ming Castle Dim Sum Restaura yang merupakan salah satu tempat makan sedap di batu pahat yang terkenal.

Cawangan ini telah berjaya menarik minat sejak beberapa tahun kebelakangan ini, malah boleh dikatakan bahawa kedai ini sentiasa sesak dengan pengunjung.

Bagi anda yang berminat untuk singgah di restoran ini, anda akan dibentangkan dengan reka bentuk bilik restoran minimalis dengan warna krim merah yang ringkas.

Peta | Nombor Telepon +6074382399 | Harga Menu RM 6,5

7

After Isyak Dinner

Tempat makan seterusnya yang baik di Batu Pahat yang kami cadangkan ialah After Isyak Dinner yang menawarkan pelbagai menu menarik.

After Isyak Dinner menawarkan berbagai menu menarik, restoran ini direka dengan gaya moden, terletak di dalam Pusat Membeli-belah.

Walaupun menu yang ditawarkan adalah menu tradisional, tetapi untuk rasa tidak boleh dipandang rendah.

Restoran tradisional ini menawarkan suasana yang selesa yang akan dirasai sebaik sahaja memasukinya, terutamanya disertai dengan muzik yang menjadikan pendengar lebih teruja.

Peta | Nombor Telepon – | Harga Menu RM 5

Jom Baca : [Terkini] 10 Tempat Makan Best di Pekan Pahang

8

BP Ocean Restaurant Sdn Bhd

Bagi anda pencinta makanan laut, maka anda boleh mempertimbangkan BP Ocean Restaurant Sdn Bhd ini untuk anda membuat tempat makan bersama keluarga atau pasangan tercinta.

BP Ocean Restaurant Sdn Bhd ini menawarkan sensasi makan yang menyenangkan di dalam pusat membeli-belah.

Untuk menu itu sendiri, terdapat banyak, untuk menu istimewa anda boleh mencuba ketam Manis dan Masam dan Sotong Goreng.

Bagi anda yang ingin singgah di restoran makanan laut ini di Batu Pahat, anda juga boleh memesan teman makan dalam bentuk pucuk kacang goreng dan kale.

Peta | Nombor Telepon +6074386888 | Harga Menu RM 5,5

9

Kedai Makan Soon Lai

Bagi anda yang mencari tempat makan menarik batu pahat semasa masakan, anda boleh memilih Kedai Makan Soon Lai yang merupakan salah satu restoran yang menyediakan pelbagai menu gaya Cina.

Menu kegemaran restoran Cina di Batu Pahat ialah Kwetiau dan Dimsum, kerana restoran ini memberi tumpuan kepada 2 menu ini.

Anda boleh mencuba menu Kwetiau Goreng Pedas Sengkel Sapi, Kwetiau Seafood Kuah Tom Yum dan Kwetiau Siram Sapi.

Peta | Nombor Telepon +60127879018 | Harga Menu RM 2,7

Jom Baca : 10 Tempat Makan di Cameron Highland Paling Sedap

10

Ah See Wan Tan Mee

Cadangan terakhir untuk tarikan masakan di Batu Pahat ialah Ah See Wan Tan Mee yang juga dilengkapi dengan pelbagai kemudahan.

Di Ah See Wan Tan Mee ini, pengunjung boleh menikmati pelbagai tawaran masakan yang cukup lengkap dalam bentuk masakan asli Malaysia, daripada menu yang dibuat ikan kap, nasi goreng pete, ayam panggang kicap dan pelbagai menu lazat lain.

Menu yang disajikan di restoran ini dijamin akan membuat lidah anda bergoyang.

Peta | Nombor Telepon +6074484646 | Harga Menu RM 5

Originally posted 2022-12-24 01:56:00.

Bagikan:

Tags

Leave a Comment