19 Tempat Makan Menarik di Temerloh, Pahang

Admin Bestplaces

Seperti yang berlaku di Temerloh, terdapat banyak kepakaran yang ada dan tidak terdapat di tempat lain.

Selain itu, Temerloh juga mempunyai pelbagai tarikan semula jadi yang sangat menakjubkan, jadi wajib dimasukkan dalam senarai cuti.

Walau bagaimanapun, rasanya tidak lengkap jika anda pergi ke Temerloh tidak mengetahui tempat makan mana.

Oleh itu, lihat ulasan lengkap berikut mengenai cadangan untuk tempat makan di Temerloh dengan menu yang sangat lazat.

19 Tempat Makan Menarik di Temerloh

Senarai di bawah ini adalah beberapa tempat makan Temerloh yang terkenal di Malaysia. Mari kita melihat deskripsi singkat untuk setiap tempat ini.

1. Mukmin Cafe

Mukmin Cafe adalah salah satu tempat makan di No 49, Tingkat 1, Jalan Dagang 2 Dynaton, Taman Bukit Angin, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia.

Tempat ini menyediakan pelbagai menu dengan khas Malaysia Bagi reka bentuk bangunan, ia agak unik, terutamanya Mukmin Cafe mempunyai latar belakang yang masih tebal dengan kawasan luar bandar.

Untuk menikmati semua menu yang ada di tempat makan menarik di temerloh ini, anda boleh datang antara jam 17-00 sampai 23.00.

Peta | Nombor Telepon +60142452542 | Harga Tiket RM 12

Jom Baca : [Terkini] 10 Tempat Makan Best di Pekan Pahang

2. Rotarium Buffet Steamboat Restaurant

Tempat makan seterusnya yang disyorkan di Temerloh ialah Rotarium Buffet Steamboat Restaurant. Tempat makan yang lebih tepat lagi ialah di 37, Jalan Dagang 1, Damai Court, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia.

Seperti namanya, tempat makan ini dilengkapi dengan konsep modern, jadi ia dapat memberikan keselesaan sendiri bagi setiap pengunjung.

Terdapat begitu banyak menu yang terdapat di tempat ini untuk dimakan, terutamanya steamboat. Oleh itu, jika anda melawat Temerloh atau akan merancang, jangan sekali-kali terlepas tempat ini untuk makan.

Peta | Nombor Telepon +60129616350 | Harga Tiket RM 13

3. Nazan’s Corner

Nazan’s Corner adalah tempat yang paling disyorkan untuk makan semasa di Temerloh. Kerana tempat makan ini mempunyai tema yang unik, jadi terasa sangat selesa dan menyenangkan untuk berada di tempat ini.

Malah, pada masa kini Nazan’s Corner terkenal di Temerloh sebagai tempat makan yang paling popular. Oleh itu, ia sangat sesuai digunakan dengan keluarga besar atau rakan-rakan.

Lebih tepat lagi, tempat makan di Temerloh ini terletak di Lot 3902, KM4, Jalan Maran – Temerloh, Taman Harapan, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia.

Peta | Nombor Telepon +60199955123 | Harga Tiket RM 10

Jom Baca : 10 Tempat Makan di Cameron Highland Paling Sedap

4. Idea Kitchen

Idea Kitchen terletak di No.15 Tingkat Bawah, Jalan Dagang 1, Dynaton, Taman Bukit Angin, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia.

Seperti namanya, tempat ini menjual makanan yang unik dengan rasa yang sangat lazat. Uniknya, pedaging yang dijual di sini mempunyai rasa yang sangat tersendiri. Ia dijamin bahawa anda akan ketagih untuk makan di sini.

Peta | Nombor Telepon +60199654186 | Harga Tiket RM 12

5. Sidin Cafe

Tempat makan seterusnya yang disyorkan di Temerloh ialah Sidin Cafe. Lebih tepat lagi terletak di Jalan Dagang 2, Kampung Bukit Angin, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia.

Malah, tempat makan sekarang mempunyai cawangan, tempat makan best di temerloh Setiap hari tempat makan ini akan penuh dengan ramai pelanggan, kerana keenakan telah terkenal sejak dahulu lagi.

Peta | Nombor Telepon +60176961764 | Harga Tiket RM 12

6. Restoran Patin Adik Wan

Restoran Patin Adik Wan mempunyai alamat lengkap di 2, Jalan Dagang 1, Kampung Bukit Angin, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia.

Kerana Restoran Patin Adik Wan memang terkenal dengan rasa yang lazat dan enak. Oleh itu, tidak menghairankan bahawa setiap hari tempat makan ini dipenuhi dengan ramai pelanggan.

Untuk menikmati hidangan yang di tempat makan temerloh ini, ia dijual pada harga yang sangat berpatutan.

Peta | Nombor Telepon +60179790403 | Harga Tiket RM 9

7. Gobang Maju Patin Tempoyak

Semasa di Temerloh dan anda sedang mencari tempat makan yang sangat lazat,Gobang Maju Patin Tempoyak boleh menjadi cadangan yang paling lazat. Gobang Maju Patin Tempoyak terletak di 1/4 Mile, Jalan, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia.

Walau bagaimanapun, jika ditanya tentang kelazatan, tidak perlu meragui kelazatan itu. Oleh itu, tidak menghairankan bahawa masakan ini sentiasa sesak dengan pelanggan setiap hari.

Peta | Nombor Telepon +60199569696 | Harga Tiket RM 5

Jom Baca : 10 BEST Tempat Menarik di Temerloh untuk Bercuti

8. Omnomnom Kitchen

Temerloh sememangnya terkenal sebagai salah satu bandar yang mempunyai banyak makanan tradisional atau kepakaran. Seperti hanya Omnomnom Kitchen yang terletak di Jalan Dagang 2,Dynaton Bukit Angin,No39,1st floor, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia.

Mungkin di bandar Temerloh masih terdapat banyak tempat untuk makan, tetapi yang ada di Omnomnom Kitchen mempunyai rasa yang sangat berbeza.

Peta | Nombor Telepon +601124237228 | Harga Tiket RM 8

9. Restoran Saiful

Cadangan untuk tempat-tempat makan di Temerloh pada yang satu ini sememangnya satu kemestian untuk dikunjungi. Kerana Restoran Saiful mempunyai rasa yang sangat tersendiri.

Malah, dalam persembahannya agak banyak, jadi ia boleh mengisi. Terdapat beberapa menu andalan yang sangat lezat.

Restoran Saiful ini terletak di Dataran Patin Tg Keramat, Kampung Bangau, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia.

Peta | Nombor Telepon +60182226577 | Harga Tiket RM 12

10. Kedai Kopi Rhe-Be

Kedai Kopi Rhe-Be terletak di BATU 6, Jalan Maran – Temerloh, Kampung Sungai Gau, 28000 Temerloh, Pahang, Malaysia. Sebagai salah satu tempat makan yang paling terkenal di Temerloh, Kedai Kopi Rhe-Be ini menyediakan pelbagai menu dengan rasa yang sangat lazat.

Peta | Nombor Telepon +60179198393 | Harga Tiket RM 6

11. Go Bang Maju Patin Tempoyak

Go Bang Maju Patin Tempoyak adalah restoran yang terkenal dengan hidangan istimewanya, Patin Tempoyak.

Patin Tempoyak adalah hidangan Melayu tipikal yang diperbuat daripada ikan keli yang dimasak dengan rempah tempoyak, yang terdiri daripada durian yang ditapai. Hidangan ini mempunyai rasa yang unik dan kaya dengan rasa.

Kedai makan ini mempunyai reputasi yang baik untuk menghidangkan Patin Tempoyak yang lazat dan asli. Restoran ini menggunakan ikan keli segar dan perasa tempoyak berkualiti tinggi untuk mencipta hidangan lazat dan lazat.

Alamat : Lot 5086, Mukim Songsang, Kampung Raja, 28000 Temerloh, Pahang

12. Lian Heng Hainam Kopitiam

Seterusnya, ada tempat makan best di Temerloh Lian Heng Hainam Kopitiam. Tempat ini adalah kedai kopi yang terkenal di Malaysia.

Mereka menawarkan kopi gaya Hainan yang otentik, yang diproses dengan menggunakan biji kopi berkualiti tinggi dan teknik tradisional. Kopi Hainan mempunyai cita rasa yang kaya dan aromatik, dengan kehalusan yang khas.

Tempat ini mempunyai suasana klasik dan asli dengan hiasan ringkas. Pengunjung dapat merasai suasana nostalgia ketika memasuki kedai kopi ini.

Di samping itu, Lian Heng Hainam Kopitiam juga menawarkan pelbagai hidangan sarapan tradisional seperti roti bakar dengan kaya (mentega kacang dan telur), nasi lemak, dan Mee Siam.

Alamat : No. 72 (Ground Floor, Jalan Bendera Mahkota, Taman Bukit Bendera, 28400 Mentakab, Pahang.

13. Kancil Raja Patin

Kemudian, ada tempat makan Temerloh Kancil Raja Patin. Restoran ini terkenal dengan hidangan utamanya, iaitu ikan patin. Ikan patin segar dipilih dengan teliti dan dimasak dengan pelbagai cara yang lezat, seperti direbus, digoreng, atau dibakar.

Kancil Raja Patin juga menyajikan hidangan laut lain, seperti udang dan kerang. Tempat ini merupakan pilihan yang sempurna bagi pecinta makanan laut.

Rasakan kelezatan ikan patin yang lembut dan cita rasa yang khas di restoran ini.

Alamat : 63, Jalan BDS 1, Bukit Desa Semantan, 28000 Temerloh, Pahang.

14. Restaurant Delight

Restaurant Delight Malaysia adalah restoran yang terkenal di Malaysia. Restoran ini menawarkan pelbagai makanan Malaysia yang lazat dan asli. Di dalam restoran ini, anda boleh menyediakan makanan istimewa Malaysia seperti nasi lemak, rendang, laksa, satay, dan banyak lagi.

Di samping itu, Restaurant Delight Malaysia juga terkenal dengan suasana yang selesa dan perkhidmatan yang mesra. Restoran ini sesuai untuk makan malam romantis, keluarga atau perhimpunan perniagaan. Anda boleh menikmati makanan yang lazat sambil menikmati suasana yang menyenangkan.

Jika anda melawat Malaysia, Restaurant Delight Malaysia adalah tempat yang mesti dilawati untuk anda menikmati masakan Malaysia yang asli.

Alamat : No 42, 28000 Temerloh, PAHANG Malaysia, Jalan Tengku Ismail, 28000 Temerloh, Pahang.

15. Selera Patin Bangau

Terakhir, ada Selera Patin Bangau. Restoran ini terkenal dengan hidangan ikan patin yang lazat. Ikan patin yang digunakan disajikan dengan pelbagai saus dan rempah yang khas. Patin adalah sejenis ikan air tawar yang mempunyai daging lembut dan rasa yang tersendiri.

Restoran Selera Patin Bangau menggunakan patin segar dan berkualiti tinggi untuk menyajikan hidangan lazat. Selera Patin Bangau juga menawarkan hidangan laut lain-lain, seperti kepiting dan udang.

Tempat ini mempunyai suasana yang nyaman dan pelayanan yang ramah, menjadikan tempat yang sempurna untuk menikmati makanan laut yang enak.

Alamat : Jln Kampung Baru, Kampung Bangau, 28000 Temerloh, Pahang.

16. Rotarium Buffett Steamboat

Tempat makan sedap di termolah ada lebih dari 100 pilihan bahan menanti untuk anda nikmati. Anda akan teruja memilih pelbagai hidangan sampingan yang sempurna dengan kuah tomyam.

Harganya? Sangat berpatutan, hanya RM30 untuk satu orang. Itulah sebabnya restoran di Temerloh ini sentiasa ramai pelanggan.

Namun, elakkan pembaziran. Cas RM10 dikenakan bagi setiap 100g makanan yang tidak habis dimakan. Jadi, pastikan mengambil secukupnya. Untuk mengelak kekecewaan, disarankan membuat tempahan meja lebih awal.

Alamat: 37, Jalan Dagang 1, Damai Court, 28000 Temerloh, Pahang.

17. The Tan Sidin Cafe

Nak rasa makanan Barat yang mantap? Jom ke TheTan Sidin Cafe. Tempat hipster ini menyajikan juadah Barat terbaik di Temerloh, juga menjadi hangout anak muda. Dekorasi dalaman cocok untuk swafoto dan OOTD.

Menu unik, hidangan besar, tapi kalau perut kecil, kongsi makanan untuk elak pembaziran. Jangan lepaskan Cheese Burger, penuh keju! Pasti puas hati dengan harga yang berbaloi.

Alamat : No.35,Tingkat Bawah, Jalan Dagang 1, Dynaton Bukit Angin, 28000 Temerloh, Pahang

18. Warung Acu

Rasa hotel, harga warung? Itulah Warung Acu. Mudah diakses berhampiran tol keluar Temerloh, tempat ini sesuai untuk berehat dan makan selepas perjalanan panjang. Uniknya, di sini tak perlu pening memilih menu.

Bagi keluarga dan kumpulan besar, Warung Acu menawarkan pelbagai menu Melayu, Barat, Korea, Thailand, panggang, dan dalam Talam. Pilihan melimpah! Satu tempat dengan beraneka menu, senang dan jimat masa.

Jadi, ajak keluarga dan travel buddies untuk singgah. Pasti puas hati dan takkan menyesal.

Alamat : 9, Jalan Dagang 2, Taman Bukit Angin, 28000 Temerloh, Pahang.

19. Sarang Naga 76

Sarang Makan, terletak di Sarang Naga 76, satu-satunya restoran di Temerloh dalam kawasan pelancongan agro seluas 12 ekar. Pelbagai aktiviti menarik ditawarkan, termasuk eksplorasi kebun durian Musang King dan zoo mini yang pasti memukau anak-anak.

Selepas penat berjalan, singgahlah di Sarang Makan. Nikmati hidangan enak di kawasan pelancongan agro yang tenang dan sunyi. Restoran ini mampu menampung hingga 300 orang, cocok untuk jamuan dan keraian.

Pastinya, harga berbaloi dengan pengalaman yang unik.

Alamat : Kampung Ketam, 28020 Temerloh, Pahang

Originally posted 2022-12-18 01:15:00.

Bagikan:

Tags

Leave a Comment