10 Senarai Tempat Makan Menarik di Muar Paling Sedap

Admin Bestplaces

Bandar Muar salah satu bandar di Malaysia, adalah salah satu bandar untuk para pelancong. Jika anda ingin bercuti ke Muar, sudah tentu ia tidak lengkap jika anda tidak merasai masakan sekitarnya.

Lebih-lebih lagi, Muar sememangnya terkenal dengan pelbagai hidangan yang banyak dan menyelerakan. Jika anda melawat Muar, lihat beberapa tempat makan terbaik di Muar.

10

Mee Bandung Abu Bakar Hanipah

Mee Bandung Muar (MBM) adalah salah satu hidangan unik Johor yang membentuk jenama makanan Johor. Mee Bandung Muar Istimewa arahan Enche Abu Bakar Hanipah merupakan salah satu versi terbaik keistimewaan Johor ini.

Di dalam pekan lama Wah San yang biasanya suram, setiap inci dinding ditampal dengan gambar siapa Malaysia dan Singapura yang melawat gerai MBM Abu Bakar Hanipah.

Di tempat makan menarik di muar ini Selera saya telah meningkat ke tahap yang hampir tidak realistik.

Peta | Nombor Telepon +60122642720 | Harga Tiket : RM 4

Jom Baca : 10 Cadangan Tempat Menarik di Muar Paling BEST

9

 R&H Cafe

Pertama, terdapat sebuah kafe di Muar yang mempunyai harga yang berpatutan, iaitu  R&H Cafe. Terletak di 15, Jalan Seri Temenggong 26/1, Taman Sri Temenggong, 84000 Muar, Johor, Malaysia.

Kawasan besar tempat itu membawa tempat separa luaran yang membuat anda tidak berasa panas kerana kekurangan udara. Di tempat makan best di muar Terdapat juga mainan yang disediakan supaya anda tidak bosan.

Peta | Nombor Telepon +60182152794 | Harga Tiket : RM 3

8

Asam Pedas JJ

Asam Pedas JJ merupakan hidangan masakan Melayu yang terdiri daripada ikan atau makanan laut yang dimasak dalam kuah pedas dan masam.

Kuah diperbuat daripada campuran jus asam jawa, lada cili, dan pelbagai rempah ratus. Ia biasanya dihidangkan dengan nasi dan merupakan hidangan yang popular di Malaysia dan Singapura.

Di tempat makan di muar beberapa variasi hidangan juga termasuk sayur-sayuran seperti okra atau terung.

Peta | Nombor Telepon – | Harga Tiket : RM 5

Jom Baca : 10 Cadangan Tempat Makan Menarik di Kota Tinggi BEST

7

Medan Ikan Bakar Sabak Awor

Medan Ikan Bakar Sabak Awor merupakan sejenis restoran makanan laut di Malaysia. “Ikan Bakar” diterjemahkan kepada “ikan panggang” dalam bahasa Inggeris, dan “Sabak Awor” adalah nama kawasan di mana restoran ini terletak.

Medan Ikan Bakar Sabak Awor terkenal dengan makanan laut panggang, terutamanya hidangan ikan panggangnya.

Ia adalah tempat yang popular di kalangan penduduk tempatan dan pelancong. Menu ini merangkumi pelbagai hidangan makanan laut seperti ikan bakar, sotong, udang, dan ketam, dimasak dalam gaya yang berbeza dan dihidangkan dengan pelbagai jenis sos.

Tempat makan viral di muar ini juga menyajikan masakan tradisional Melayu seperti Nasi Lemak dan Mee Goreng.

Peta | Nombor Telepon +60126972564 | Harga Tiket : RM 6

6

Burger D’Raje Western and Grill

Burger ini mempunyai prestij yang semakin meningkat di kalangan rakyat muar. Pelbagai menu juga boleh dipilih mengikut citarasa.

Bermula daripada burger dengan kentang goreng atau Kill or Die, burger patty berganda atau Double Shot Elite serta burger dengan patties berganda, telur, daging dan kentang goreng atau menu yang dipanggil Bapa Tuhan.

Julat harga menu di Burger D’Raje Western and Grill juga termasuk ramah di poket. Selain datang terus ke cawangan, Burger D’Raje Western and Grill ini juga boleh dipesan secara dalam talian.

Peta | Nombor Telepon +60176262841 | Harga Tiket RM 25

Jom Baca : 7 Tempat Makan Menarik di Tangkak Paling BEST

5

Kopi 434

Kopi 434 adalah sebuah kedai kopi yang terletak di Malaysia. Ia terkenal dengan kopi khusus, pastri artisanal dan sandwic.

Menu kedai ini menampilkan pelbagai minuman kopi yang dibuat dengan kacang asal tunggal dari seluruh dunia. Mereka juga menawarkan pilihan sandwic, pastri dan barangan yang enak.

Tempat makan best muar ini mempunyai suasana yang selesa dan selesa, menjadikannya tempat yang bagus untuk berehat dan menikmati secawan kopi.

Mereka juga menyediakan suasana yang selesa dan selesa untuk pelanggan mereka. Ia terletak di tengah-tengah Kuala Lumpur.

Peta | Nombor Telepon +6069513046 | Harga Tiket RM 7

4

Murtabak Tanah Melayu II

Murtabak Tanah Melayu II merupakan gerai makanan atau restoran yang menyajikan Murtabak yang merupakan makanan tradisional yang popular di Malaysia.

Ia adalah sejenis bunga rata yang disumbat yang dibuat dengan mengisi doh nipis dengan pelbagai tampalan seperti daging, sayur-sayuran, dan kadang-kadang telur, kemudian dilipat dan digoreng.

Murtabak dikatakan berasal dari Timur Tengah dan dibawa ke Malaysia oleh pedagang Arab. Nama “Tanah Melayu II” menunjukkan bahawa ia adalah cawangan kedua restoran yang sudah ada, “Tanah Melayu I” dan ia terletak di Malaysia.

Tempat makan sedap di muar ini biasanya dihidangkan dengan sos kari pedas atau chutney. Ia dianggap sebagai makanan jalanan yang popular dan ia biasanya ditemui di pasar malam, medan selera, dan pusat penjaja.

Peta | Nombor Telepon | Harga Tiket : Percuma

Jom Baca : 10 Cadangan Tempat Makan Best di Skudai Wajib Cuba!

3

Medan Selera Tanjung Emas

Medan Selera Tanjung Emas ialah medan selera atau gerai makanan di Malaysia. “Medan Selera” bermaksud “medan selera” dalam bahasa Melayu, manakala “Tanjung Emas” ialah nama tempat, ia boleh menjadi bandar atau daerah.

Ia adalah tempat di mana pelanggan boleh menemui pelbagai makanan jalanan dan hidangan tradisional. Ia adalah destinasi popular bagi penduduk tempatan dan pelancong, dan terkenal dengan harga yang berpatutan dan pelbagai tawaran makanan.

Medan selera biasanya menawarkan pelbagai hidangan tempatan seperti Nasi Lemak, Mee Goreng, Laksa dan banyak lagi.

Senarai tempat makan di muar seperti ini biasanya terdapat di pusat bandar, pusat membeli-belah, dan kawasan pelancongan, dan merupakan tempat yang bagus untuk mencuba pelbagai masakan tempatan pada harga yang berpatutan.

Peta | Nombor Telepon – | Harga Tiket RM 6

2

Faris Rich Kitchen

Faris Rich Kitchen terletak di tepi jalan, tempat itu tidak begitu istimewa, tetapi apa yang dibentangkan di hadapan mata anda adalah syurga untuk makanan.

Semua menu yang dijual di sini dibalut dengan meja panjang yang agak besar. Terdapat pelbagai ikan, ayam, sotong, jeroan, satay, pepes, sayur-sayuran, makanan goreng, goreng, dan buaaaanyak lagi. Pengunjung hanya perlu memilih mana yang hendak dimakan.

Peta | Nombor Telepon +60166607056 | Harga Tiket RM 6

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Tempat Makan Menarik di Mersing

1

Mee Bandung Udang Galah Muo Ori

Mee Bandung Udang Galah Muo Ori ialah sejenis hidangan mi yang popular di Malaysia. “Mee Bandung” adalah sejenis hidangan mi yang diperbuat daripada tepung gandum dan serupa dengan spageti.

Hidangan ini biasanya dihidangkan dengan sos pedas dan enak yang diperbuat daripada pes cili, jus asam jawa, dan pes udang.

Udang Galah adalah sejenis udang air tawar yang besar, dan “Muo Ori” adalah nama restoran atau tempat di mana ia dihidangkan.

Hidangan ini biasanya terdapat di medan selera, pusat penjaja, dan gerai makanan jalanan. Ia merupakan hidangan yang popular di kalangan penduduk tempatan dan boleh dianggap sebagai hidangan tradisional Melayu.

Ia biasanya dihidangkan dengan udang dan sayur-sayuran, dan terkenal dengan rasa pedas dan enak.

Peta | Nombor Telepon +601111285943 | Harga Tiket RM 4

Originally posted 2023-01-10 01:00:00.

Bagikan:

Tags

Leave a Comment