7 Tempat Makan Menarik di Tangkak Paling BEST

Admin Bestplaces

Halo pelancong di mana sahaja anda berada, terutamanya bagi anda yang sedang atau akan bercuti di Tangkak.

Nah, sebelum ini bestplaces.my telah berkongsi Tarikan Pelancongan Paling Menarik di Tangkak untuk melawat anda, sila lawati tempat-tempat pelancongan ini. Nah, kali ini kita akan membincangkan lawatan masakan Tangkak.

Ternyata lawatan masakan Tangkak sangat banyak. Kami berjaya meringkaskan sekurang-kurangnya 7 tempat makan yang baik di Tangkak yang boleh anda cuba.

Walaupun sememangnya, lazat adalah relatif, ada yang mengatakan ia lazat, ada yang mengatakan ia tidak lazat, jadi ia bergantung kepada lidah yang menikmatinya.

Berikut adalah 7 tarikan masakan Solo yang boleh anda gunakan sebagai rujukan untuk makan semasa di Tangkak, nikmati:

7

Restoran Do Do Do

Cadangan pertama di mana anda boleh menemui rasa tersendiri dan gaya makanan Cina yang agak asli adalah di Restoran Do Do Do.

Restoran ini telah wujud sejak lama, jadi ia telah menjadi sangat legenda dan sentiasa menjadi cadangan. Makanan di sini membawa kepakaran Hakka dari kawasan Moiyan.

Menu yang diketengahkan merangkumi; Ayam braised, mi goreng, sup ikan kap, daging babi, lindung cah fumak, sapi cah kailan.

Peta | Nombor Telepon +60162369298 | Harga Tiket : Percuma

Jom Baca : 10 Cadangan Tempat Makan Best di Skudai Wajib Cuba!

6

Restaurant Tangkak Beef Noodles

Anda boleh menemui Restaurant Tangkak Beef Noodles yang legenda dan lama di Tangkak. Bahagian dalamnya tidak boleh begitu besar dan luas, malah sangat tebal dengan rasa tipikal restoran lama.

Bukan sahaja bangunan, makanan juga dihidangkan dalam bahagian besar seperti gaya menghidangkan makanan pada masa lalu. Makanan yang boleh anda cuba ialah bakmie goreng, stik daging lembu, ikan mas manis dan masam, dan toad goreng mentega.

Peta | Nombor Telepon +6069783768 | Harga Tiket

5

Shi De Fu

Seterusnya, restoran makanan Cina yang boleh anda lawati ialah Shi De Fu di kawasan Tangkak. Restoran ini adalah yang paling lama bertahan di Tangkak.

Di sini anda boleh menikmati pelbagai dim sum yang dijamin rasa baik dan asli. Terdapat juga menu gabungan BBQ yang dagingnya boleh anda pilih untuk diri sendiri, terdapat itik panggang, ayam, samcan dan charsiu.

Peta | Nombor Telepon +60126529291 | Harga Tiket

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Tempat Makan Menarik di Mersing

4

Chop Hua Bee

Salah satu restoran Cina yang lazat yang terletak di Tangkak adalah Chop Hua Bee. Perkhidmatan di restoran ini agak memuaskan, kerana ia mesra, responsif dan pantas.

Anda boleh memesan menu unggul di sini, iaitu Chop Hua Bee, yang merupakan sebahagian besar dan supnya tebal dan kaya dengan rasa.

Terdapat juga daging babi manis dan masam dengan menu lychee yang jarang berlaku di restoran lain.

Peta | Nombor Telepon +60126352327 | Harga Tiket

3

Nanyang Kopitiam Tangkak

Nanyang Kopitiam adalah rangkaian kedai kopi tradisional di Malaysia yang menyajikan pelbagai masakan tempatan.

Tangkak adalah sebuah bandar kecil di Johor, Malaysia, tempat makan menarik di tangkak Nanyang Kopitiam di Tangkak menyajikan masakan tempatan dari bandar.

Ia terkenal dengan suasana kopitiam tradisional dan makanan tempatan yang asli. Antara hidangan popular yang mereka hidangkan ialah Nasi Lemak, Lontong, Mee Rebus, dan Mee Siam.

Peta | Nombor Telepon +6069784728 | Harga Tiket

Jom Baca : 10 Senarai Tempat Makan Menarik di Kulai

2

Chew Chee Kedai

Jika anda ingin makan makanan laut gaya Cina dengan keluarga anda, datang ke Restoran Chew Chee Kedai ini. Lokasi ini terletak di 133, Jalan Muar, 84900 Tangkak, Johor, Malaysia, yang mudah dicari.

Bangunan restoran agak besar dengan perkhidmatan yang baik dan mesra. Menu lazat yang boleh anda pilih ialah ikan kap manis dan masam, udang goreng gandum, dan tauhu sapo.

Peta | Nombor Telepon +6069781454 | Harga Tiket

1

Restoran Shan Ghai Tang

Jika anda mahu makan dengan baik, murah dan di kawasan Tangkak, paling sesuai untuk pergi ke Restoran Shan Ghai Tang ini.

Restoran Shan Ghai Tang adalah cadangan untuk pilihan makanan Malaysia dan makanan Cina yang agak legenda.

Anda boleh memilih menu termasuk mi goreng, daging lembu lada hitam, tauhu sapo, stik daging lembu, fuyunghai ayam udang, cay topi, nasi goreng khas, dan cah kale ayam.

Peta | Nombor Telepon +6069788559 | Harga Tiket

Originally posted 2023-01-06 13:00:00.

Bagikan:

Tags

Leave a Comment