10 Cadangan Tempat Makan Best di Skudai Wajib Cuba!

Admin Bestplaces

Masakan di Skudai memang sangat menyenangkan. Selain terdapat tempat untuk nasi goreng, bebola daging, dan mi ayam yang lazat di Skudai, terdapat juga tempat makan yang hits dan kontemporari.

Uniknya, beberapa tempat makan di Skudai bukanlah semua tempat baru. Tempat yang telah lama dibuka kekal sebagai destinasi masakan bagi pelancong yang datang ke Skudai.

Ingin tahu tentang tempat popular untuk makan hits di Skudai? Mengembara akan memberi anda panduan untuk memilih tempat popular yang sememangnya sangat terkenal di Skudai. Ketahui sahaja ulasan penuh di sini.

10

Les Bouchons Puteri Harbour

Les Bouchons adalah restoran Perancis yang terletak di Puteri Harbour, Johor Bahru, Malaysia. Restoran ini menyajikan masakan Perancis tradisional dan terkenal dengan suasana yang selesa dan romantis.

Les Bouchons, yang bermaksud “gabus” dalam bahasa Perancis, juga terkenal dengan pemilihan wain, yang melengkapkan menu dengan sempurna.

Restoran ini menawarkan pelbagai hidangan Perancis, dari escargot klasik dan bouillabaisse hingga goreng stik tradisional dan ratatouille.

Menu ini disusun dengan teliti untuk menawarkan rasa masakan Perancis yang asli, menggunakan bahan-bahan berkualiti tinggi.

Restoran ini merupakan pilihan popular bagi mereka yang mencari pengalaman menjamu selera di Johor Bahru.

Peta | Nombor Telepon +6075852310 | Harga Tiket : Percuma

Jom Baca : 10 Cadangan Tempat Menarik di Skudai Wajib Cuba!

9

Naughty Nuri’s

Naughty Nuri’s adalah rangkaian restoran yang pakar dalam menghidangkan tulang rusuk babi gaya Malaysia, yang dikenali sebagai “tulang rusuk Naughty Nuri.

Menu ini mempunyai pelbagai hidangan yang terkenal dengan rasa berani dan berperisa, seperti rusuk babi, satay, dan nasi goreng sambal.

Naughty Nuri’s terkenal dengan suasana santai, santai dan merupakan tempat yang popular bagi penduduk tempatan dan pelancong.

Tempat makan best di skudai ini juga terkenal dengan martini tandatangannya, yang diperbuat daripada campuran rempah dan minuman keras buatan sendiri.

Peta | Nombor Telepon +60167174628 | Harga Tiket : Percuma

8

Restaurant pekin

Pekin Restaurant adalah restoran Cina yang menyajikan masakan gaya Peking, yang juga dikenali sebagai masakan Beijing.

Masakan gaya Peking terkenal dengan penggunaan teknik memasak tradisional, seperti memanggang dan breising, dan penggunaan bahan-bahan seperti itik, makanan laut, dan cendawan.

Beberapa hidangan popular di Restoran Pekin mungkin termasuk itik Peking, ladu, dan periuk panas. Restoran ini juga boleh menawarkan pelbagai hidangan Cina yang lain, seperti hidangan goreng dan hidangan mi.

Peta | Nombor Telepon +6075581818 | Harga Tiket : Percuma

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Tempat Makan Menarik di Mersing

7

Restoran Hao Wang

Restoran Hao Wang adalah sebuah restoran yang menyajikan masakan Cina. Ia terletak di bandar di Skudai Malaysia.

Restoran ini terkenal dengan hidangan tradisional Cina dan suasananya yang selesa dan elegan. Mereka menawarkan pelbagai menu dan juga menghidangkan set makan tengah hari dan makan malam.

Mereka juga menyediakan perkhidmatan katering dan bilik majlis peribadi yang disediakan untuk acara dan perhimpunan.

Peta | Nombor Telepon +60127167623| Harga Tiket : Percuma

6

Chamek Kopitiam

Chamek Kopitiam adalah kedai kopi tradisional Melayu atau “kopitiam” yang terletak di Johor Bahru, Malaysia. Ia terkenal kerana menghidangkan makanan dan minuman tradisional Melayu, seperti nasi lemak, mee rebus, dan tarik. “Chamek” adalah perkataan Melayu untuk “teh” dan “kopitiam” adalah istilah yang digunakan untuk kedai kopi tradisional Asia.

Restoran ini menyajikan pelbagai hidangan dan minuman tradisional Melayu, menu ini mungkin termasuk hidangan sarapan Melayu yang popular seperti nasi lemak, roti canai dan kueh-kueh tradisional.

Chamek kopitiam popular di kalangan penduduk tempatan dan ia dianggap sebagai tempat yang baik untuk menikmati masakan dan budaya tradisional Melayu.

Peta | Nombor Telepon +60166680670 | Harga Tiket : Percuma

Jom Baca : 10 Senarai Tempat Makan Menarik di Kulai

5

Al Hayfa Arabic Restaurant

Al Hayfa Arabic Restaurant adalah sebuah restoran yang pakar dalam menghidangkan masakan tradisional Arab.

Restoran ini terletak di Johor Bahru, Malaysia. Al Hayfa menyajikan pelbagai hidangan seperti Shawarma, Kebab, falafel, gril campuran dan banyak lagi.

Antara hidangan tradisional Arab yang boleh didapati dalam menu termasuk hummus, tabbouleh, dan baba ghanoush.

Selain itu, ia juga boleh menyajikan hidangan manisan tradisional Arab seperti baklava, knafeh dan qatayef. Restoran ini mungkin menampilkan hiasan Arab tradisional dan muzik, dan juga boleh menawarkan persembahan menari perut.

Al Hayfa Arabic Restaurant adalah tempat yang popular bagi mereka yang ingin mengalami makanan dan budaya tradisional Arab.

Peta | Nombor Telepon +601111827947 | Harga Tiket : Percuma

4

Restoran Bibik

Restoran Bibik merupakan sebuah restoran Melayu yang terletak di Johor Bahru, Malaysia. Restoran ini terkenal kerana menyajikan masakan tradisional Melayu dan dinamakan sempena perkataan Melayu untuk “nenek,” merujuk kepada masakan tradisional gaya rumah yang dihidangkan oleh restoran itu.

Menu di Restoran Bibik mungkin termasuk hidangan Melayu yang popular seperti nasi lemak, laksa, dan rendang.

Restoran ini terkenal dengan penggunaan bahan-bahan segar, sumber tempatan dan rasa Melayu yang asli. Restoran ini mungkin mempunyai suasana santai, bersahaja, dan ia adalah destinasi popular bagi penduduk tempatan dan pelancong yang mencari rasa masakan tradisional Melayu.

Peta | Nombor Telepon +60197166115 | Harga Tiket : Percuma

Jom Baca : 10 Cadangan Tempat Makan Kluang Paling Sedap

3

Green Jade Vintage Cafe

Green Jade Vintage Cafe adalah sebuah kafe yang terletak di Johor Bahru, Malaysia. Kafe ini terkenal dengan hiasan dan suasana vintaj, dengan pelbagai perabot dan hiasan gaya antik dan retro.

Kafe ini menyajikan pelbagai makanan dan minuman, seperti sandwic, kek, pastri dan kopi. Menu ini mungkin termasuk pelbagai hidangan Barat dan Asia, dan kafe juga boleh menawarkan pilihan teh dan minuman lain.

Kafe ini juga boleh menawarkan persembahan muzik secara langsung, bacaan puisi, dan acara kebudayaan lain. Green Jade Vintage Cafe adalah tempat yang popular bagi mereka yang mencari pengalaman menjamu selera yang selesa dan unik.

Peta | Nombor Telepon – | Harga Tiket : Percuma

2

Restoran Asam Pedas & BBQ

Restoran Asam Pedas & BBQ merupakan sebuah restoran yang terletak di Johor Bahru, Malaysia. Restoran ini mengkhususkan diri dalam menghidangkan masakan tradisional Melayu dengan memberi tumpuan kepada Asam Pedas, yang merupakan hidangan ikan masam dan pedas atau daging.

Restoran ini juga mempunyai stesen BBQ di mana pelanggan boleh memanggang daging dan makanan laut mereka sendiri.

Menu ini boleh merangkumi pelbagai hidangan Asam Pedas seperti ikan, ayam dan makanan laut, serta hidangan tradisional Melayu lain seperti nasi lemak, mee goreng dan sate.

Restoran ini mungkin mempunyai suasana santai dan desa dan ia adalah tempat yang popular bagi mereka yang ingin menikmati masakan tradisional Melayu dan makanan laut panggang.

Peta | Nombor Telepon +6075202668 | Harga Tiket : Percuma

Jom Baca : 10 Senarai Tempat Makan Menarik di Desaru

1

Restoran Ateh Corner Baru

Restoran Ateh Corner Baru merupakan sebuah restoran Melayu yang terletak di Johor Bahru, Malaysia. Ia terkenal kerana menghidangkan masakan tradisional Melayu dan memberi tumpuan kepada hidangan makanan laut.

Restoran ini boleh menawarkan pelbagai makanan laut panggang dan hidangan tradisional Melayu seperti sambal ikan, asam pedas, dan nasi lemak.

Menu ini juga boleh merangkumi kepakaran Melayu lain seperti satay, kari dan mi goreng gaya Melayu. Restoran ini mungkin mempunyai suasana santai dan desa, dan ia adalah tempat yang popular bagi penduduk tempatan dan pelancong yang mencari hidangan makanan laut Melayu yang asli dan masakan tradisional Melayu.

Peta | Nombor Telepon +60187717246 | Harga Tiket : Percuma

Originally posted 2023-01-05 01:00:00.

Bagikan:

Tags

Leave a Comment