10 BEST Tempat Menarik di Raub untuk Berlibur

Admin Bestplaces

Ke mana hendak pergi bercuti ke Raub? di Raub apa lawatan? Di sini kami mengumpul maklumat mengenai tarikan pelancongan di Raub yang boleh anda lawati kemudian. Sekiranya anda keliru tentang ke mana hendak pergi ke Raub , lawati tempat rekreasi ini.

Kawasan pelancongan Raub dikuasai oleh pelancongan luar. Tetapi, terdapat juga lawatan dalaman atau campuran (luar, dalaman, dan masakan).

Anda perlu tahu perkara di atas semasa membuat jadual percutian ke Raub. Supaya kemudian anda boleh mengatur mana yang dekat bersama dan boleh dikunjungi pada satu masa.

1

Lata Lembik

Lata Lembik mempunyai pemandangan indah yang tidak kurang menarik daripada Lata Lembik yang terkenal dahulu. Anda juga boleh menikmati keindahan Lata Lembik dengan membelanjakan sekitar RM 6 untuk menaikinya.

Tempat percutian menarik di raub pahang terletak di C150, Kampung Ulu Sungai, 27610 Raub, Pahang, Malaysia.

Peta | Nombor Telepon +6093560205 | Harga Tiket RM 6

Jom Baca : 10 BEST Tempat Menarik di Temerloh untuk Bercuti

2

Lata Jarum Forest Eco Park

Lata Jarum Forest Eco Park terletak di Raub. Pemandangan di Lata Jarum Forest Eco Park juga merupakan salah satu prima donnas kerana mengambil gambar dengan latar belakang keindahan alam semula jadi. Nama sungai ini sendiri mempunyai makna tersendiri.

Lokasi sebenar Lata Jarum Forest Eco Park ialah di Ulu Dong, 27600 Dong, Pahang, Malaysiay. Pada asalnya sungai ini bukan lokasi pelancongan, tetapi kerana keindahan alam semula jadi, orang ramai juga datang menikmatinya.

Peta | Nombor Telepon +6092551060 | Harga Tiket RM 6

3

Raub Durian Orchard

Raub Durian Orchard berkemungkinan merupakan dusun buah-buahan yang terletak di Raub, sebuah bandar di negeri Pahang, Malaysia.

Raub terkenal dengan pengeluaran duriannya, dan banyak dusun tempatan menanam buah itu untuk kegunaan domestik dan antarabangsa. Durian adalah buah tropika yang pedas yang terkenal dengan bau yang kuat, berbeza dan berkrim, rasa yang kaya.

Tempat menarik di raub ini sering dianggap sebagai makanan istimewa di Asia Tenggara.

Peta | Nombor Telepon +60122170279 | Harga Tiket –

4

Frasers Hill

Bukit Fraser merupakan sebuah resort bukit yang terletak di negeri Pahang di Malaysia. Ia terletak kira-kira 100 kilometer dari bandar Kuala Lumpur dan terkenal dengan iklim yang sejuk, menyegarkan dan pemandangan yang indah.

Resort ini dinamakan sempena Louis James Fraser, seorang prospektor Scotland yang menemui kawasan itu pada tahun 1885.

Bukit Fraser adalah destinasi popular untuk mendaki, memerhati burung, dan aktiviti luar yang lain. Ia juga merupakan tempat pelancongan di raub pahang dan rumah kepada beberapa padang golf dan Kelab Golf Bukit Fraser Diraja.

Peta | Nombor Telepon +6093622300 | Harga Tiket –

Jom Baca : TOP 7 Senarai Tempat Menarik di Pekan Pahang

5

Krau Wildlife Reserve

Krau Wildlife Reserve adalah kawasan perlindungan yang terletak di Pahang, Malaysia. Ia meliputi kawasan seluas kira-kira 130 batu persegi dan merupakan rumah kepada pelbagai jenis flora dan fauna, termasuk banyak spesies terancam.

Tempat menarik di raub pahang ini popular di kalangan pencinta alam semula jadi dan merupakan destinasi popular untuk mendaki dan berkhemah.

Ia juga menempatkan banyak kemudahan penyelidikan dan merupakan kawasan pemuliharaan penting untuk melindungi hidupan liar di Malaysia.

Peta | Nombor Telepon – | Harga Tiket RM 6

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Tempat Menarik di Kundasang

6

Pulau Chekas Riverpools

Pulau Chekas Riverpools adalah sungai yang berbeza dari sungai biasa. Kerana sungai ini mempunyai dominasi batuan semula.

Sungai ini juga tidak mempunyai pelepasan air yang terlalu banyak seperti sungai secara amnya. Tetapi keindahan sungai ini adalah batuan semula jadi yang terbentuk di sepanjang sungai yang merupakan tempat yang menarik untuk mengambil gambar.

Lokasi Pulau Chekas Riverpools ialah di Pusat Rekreasi Air Pulau Chekas, Kampung Peruas, 27600 Dong, Pahang, Malaysia.

Peta | Nombor Telepon +601151110848 | Harga Tiket RM 3

7

Taman Tasik Raub

Taman Tasik Raub merupakan sebuah taman dan tasik di Raub, Pahang, Malaysia. Ia adalah tempat yang popular untuk aktiviti luar seperti berkelah dan mendaki, dan terkenal dengan keindahan yang indah dan udara segar.

Tempat percutian menarik di raub pahang ini dikelilingi oleh tumbuh-tumbuhan yang subur dan menawarkan persekitaran yang damai dan santai untuk pengunjung. Ia adalah destinasi popular bagi penduduk tempatan dan pelancong.

Peta | Nombor Telepon | Harga Tiket RM 5

Jom Baca : 10 BEST Tempat Menarik di Jerantut untuk Bercuti

8

Tanah Aina Fahad Ulu Dong

Tanah Aina Fahad Ulu Dong adalah tempat pelancongan Raub yang sentiasa popular dan moden. Air pancut berwarna-warni dan pelbagai tunggangan berada di tempat ini.

tempat menarik raub ia memiliki tarikan sendiri. Di tempat pelancongan Raub ini, pelancong boleh duduk dan berehat sambil menikmati lawatan masakan Raub yang tersebar di kawasan dataran.

Peta | Nombor Telepon +60166090493 | Harga Tiket RM 6

9

Lembah Temir Resort

Adakah anda ingin menginap di resort yang mudah, selesa, tetapi masih kelihatan mewah dan pada harga yang mesra?

Lembah Temir Resort bersedia untuk mengalu-alukan kedatangan anda lihat semasa berehat di kerusi sofa dan kolam renang.

Bukan itu sahaja, Lembah Temir Resort juga mempunyai pemandangan yang bertemakan alam estetik.

Jangan tanya tentang ruang makan, sama ada bar, kafe, atau restoran benar-benar cantik dan berwarna-warni kerana gabungan lampu berwarna-warni yang menghiasi bilik.

Peta | Nombor Telepon +60122112259 | Harga Tiket –

Jom Baca : 10 BEST Tempat Menarik di Cameron Highland

10

Bilut Hills Resort

Mahu menginap di resort Raub? Ayuh, datang ke Bilut Hills Resort! Resort ini mempunyai keunikan Raub, kerana beberapa bangunan seperti vila dibumbung dengan Rumah Melayu Bumbung Lontiak.

Ia sudah estetik di luar, apalagi bahagian dalam! Ya, bilik-bilik juga instagenic tetapi masih terasa tersendiri di dalam negara, seperti tilam putih dengan kelambu yang tinggi, patung boneka, lobi yang luas dengan kerusi rotan, dan warna reka bentuk dalaman coklat.

Harga bilik betul-betul di dalam poket. Selain menikmati keselesaan di dalam bilik, anda juga boleh melakukan aktiviti luar, anda tahu!

Peta | Nombor Telepon +60162079036 | Harga Tiket –

Originally posted 2022-12-19 01:41:00.

Bagikan:

Tags

Leave a Comment