10 Cadangan Tempat Makan Menarik di Segamat Paling Sedap

Admin Bestplaces

Apabila melawat Segamat, anda perlu merasai pelbagai kepakaran masakannya. Sebagai tambahan kepada masakan biasa, anda boleh menemui hidangan biasa Segamat, Malaysia di sini.

Harga juga tidak terlalu mahal, anda boleh menemui pelbagai tempat untuk makan dengan suasana rumah.

erikut adalah beberapa tempat makan yang paling lazat dan popular untuk makan di Segamat untuk pilihan masakan anda.

10

Ngeteh Port Cafe Segamat

Indah dikunjungi oleh sebuah kafe kontemporari di Segamat boleh singgah di Ngeteh Port Cafe Segamat. Kafe ini dikuasai oleh warna dessert yang cantik.

Jadi, hampir setiap sudut di cafe sering digunakan sebagai tempat foto ikonik. Ngeteh Port Cafe Segamat sendiri bermaksud Happy Go Lucky. Bukan sahaja reka bentuk kafe, tetapi menu yang ditawarkan juga sangat menarik.

Terdapat menu penuh. Manis dan segar terdapat menu frappe dengan pelbagai varian. Bermula dari baldu merah, choco mint, bijirin hingga rasa halia yang unik.

Peta | Nombor +6079313269 | Harga Tiket : Percuma

Jom Baca : [Terkini] 10 Senarai Tempat Makan Menarik di Mersing

9

Warung Soto Wageh

Tempat makan satay yang menjadi kegemaran golongan muda, terutamanya mereka yang sering melepak pada waktu malam ialah Warung Soto Wageh.

Di sini satay adalah kegemaran kerana ia mempunyai persembahan yang berbeza dari satay umum. Jika biasanya satay dihidangkan secara langsung dengan perasa kacang tanah dan kicap, tempat makan menarik di segamat lebih kering tetapi bertekstur pedas.

Ya, terdapat pilihan perisa masin biasa yang diperasa dengan garam, pedas dan rasa super pedas yang sebelum pembakaran telah diperap dengan sos cili. Pilihan daging adalah ayam, daging kambing dan daging lembu.

Peta | Nombor +60127279224 | Harga Tiket : Percuma

8

D anjungrimba

D anjungrimba terletak di J37, 85000 Segamat District, Johor, Malaysia. D anjungrimba dibuka setiap hari terkecuali hari kamis, 18.00 hingga 00.30 WIB.

D anjungrimba menyediakan pilihan tempat duduk dan lesehan separa luaran. D anjungrimba mempunyai menu Stir-Fried Campur, Hampas Kecap, Sop Gurame, Tumpeng Nasi Liwet, Es Jeruk, Es Susu Soda dan Es Teh Tawar.

Peta | Nombor +60176060952 | Harga Tiket : Percuma

Jom Baca : 10 Senarai Tempat Makan Menarik di Kulai

7

Balak House

Tempat makan yang bagus di Segamat, Balak House mempunyai makanan istimewa Segamat, Dengan konsep bilik terbuka, anda akan dimanjakan oleh udara sejuk di bandar Segamat disertai dengan makanan hangat yang lazat.

Dengan hanya RM 11 , anda sudah boleh menikmati makanan lazat yang ditawarkan di Balak House. Oleh kerana harga makanan tidak mahal, Balak House sering dikunjungi oleh pelajar dan orang muda sebagai tempat melepak.

Tidak hairanlah Balak House termasuk dalam senarai tempat makan best di segamat yang murah.

Peta | Nombor Telepon | Harga Tiket : Percuma

6

Salute Cafe

Salute Cafe merupakan tempat popular untuk dimakan di segamat. Menghidangkan pelbagai jenis hidangan seperti taragon ayam, nasi lidah cendawan, masakan tempatan.

Suasana restoran ini agak selesa dengan suasana rumah modern dan udara sejuk tipikal segamat. Sesuai untuk tempat iftar di segamat bersama keluarga.

Restoran itu, yang terletak di 1958, Jalan Genuang, Bandar Seberang, 85000 Segamat, Johor, Malaysia, juga dilengkapi dengan internet percuma untuk semua pelanggan Salute Cafe.

Peta | Nombor Telepon | Harga Tiket : Percuma

Jom Baca : 10 Cadangan Tempat Makan Kluang Paling Sedap

5

Restoran Al Rizki

Terletak di tengah-tengah segamat, Restoran Al Rizki menawarkan pengalaman nasi beriani yang tipikal, tidak perlu risau kerana restoran lazat di segamat ini juga mempunyai meja dan kerusi seperti biasa yang memiliki kapasiti cukup banyak.

Di samping itu, terdapat juga gazebo gaya Bali yang boleh anda gunakan untuk makan bersama keluarga anda.

Di sekitar gazebo ini, anda akan melihat banyak kolam ikan yang menambah keselesaan. Menu kegemaran Atmosphere Resort Cafe ialah stik.

Peta | Nombor +60197634786 | Harga Tiket : Percuma

4

Nanyang Kopitiam Segamat

Nah, bukit perkhidmatan ini lebih dikenali dengan nama Nanyang Kopitiam Segamat yang mempunyai konsep klasik kuno.

Di tempat makan ini, anda akan diberi pemandangan yang sangat indah dan dihiasi dengan jalan kawasan luar bandar. Tidakkah anda berfikir bahawa tempat ini tidak mempunyai bilik VIP.

Di restoran ini mempunyai bilik untuk keluarganya. Menu hidangan yang dihidangkan di Nanyang Kopitiam Segamat adalah makanan tipikal dari cina yang tentunya memanjakan lidah anda.

Peta | Nombor +6079311013 | Harga Tiket : Percuma

Jom Baca : 10 Senarai Tempat Makan Menarik di Desaru

3

Warong Myra Ariana

Di satu tempat makan ini, ia lebih kepada suasana luar bandar yang masih tebal. Konsep yang digunakan di restoran ini agak unik iaitu menggunakan tampilan klasik.

Tentunya mempunyai pemandangan yang sangat indah kerana terdapat lampu-lampu yang agak redup menjadikan suasana lebih klasik.

Anda boleh memilih suasana untuk makan di restoran ini. Restoran ini terletak di 52, Jalan Putra 2/23, Bandar Putra, 85000 Segamat, Johor, Malaysia.

Peta | Nombor +60177687556 | Harga Tiket : Percuma

2

Selera Nasi Beringin

Bagi anda yang benar-benar suka Nasi Beringin, makanan anda sangat wajib untuk merasai makanan dalam Selera Nasi Beringin ini.

Pada harga yang sangat berpatutan, anda boleh merasai pelbagai hidangan bersama keluarga.

Menu yang paling enak di Selera Nasi Beringin ini ialah Nasi Beringin, cendawan goreng, terung goreng, ikan keli goreng dan pelbagai jenis sos cili dengan pelbagai perisa.

Sayang sekali jika anda pergi ke Segamat untuk tidak merasai makanan di Selera Nasi Beringin ini.Selera Nasi Beringin mempunyai lokasi di 22 & 24, Jln Utama 2/7, Taman Utama, 85000 Segamat District, Johor, Malaysia.

Peta | Nombor +60126046365 | Harga Tiket : Percuma

Jom Baca : 10 Senarai Tempat Makan Menarik di Batu Pahat

1

Saufi Anim

Restoran ini mempunyai menu makanan dan minuman yang cukup lengkap. Anda boleh memilih Saufi Anim untuk menikmati makanan.

Bukan itu sahaja menu dihidangkan, terdapat beberapa menu mainstay lain iaitu kupang hijau dengan sos tiram, sayur-sayuran masam dan manis serta masam serta pelbagai sos cili.

Saufi Anim terletak di Kampung Abdullah, 85000 Segamat District, Johor, Malaysia.

Peta | Nombor Telepon – | Harga Tiket : Percuma

Originally posted 2023-01-03 01:00:00.

Bagikan:

Tags

Leave a Comment